Horváth Jácint

Interpelláció a 2014. novemberi közgyűlésre 2.

Uszodai bérletesek kompenzációja

2015. február 24. - Horváth Jácint

Tisztelt Polgármester úr!

 

2014. szeptember elsejével részlegesen bezárt az uszoda, a fizető vendégek előtt. A nyitvatartási idő hétköznap 12.00-16.45, szombat-vasárnap 9.00-17.00. Megjegyzem, hogy a hétköznapi nyitva tartás ideje nyilvánvalóan lehetetlenné teszi a szolgáltatások igénybevételét, mert az munkaidőre esik.

Az éves bérletesek, rendszeresen reggel 6 órától használták a szaunát és az úszómedencéket!

A fizető vendégek részére csak a szauna volt használható, valamint a szabadtéri úszómedence! A női öltözőben együtt öltöztek és zuhanyoztak a férfiak és nők, biztosan egyfajta népességpolitikai megfontolásból. Eközben az úszók és a vízilabdázók továbbra is használhatták a beltéri medencéket! Most pedig azt hallani, hogy az önkormányzat költségén Csurgóra viszik őket edzeni.

Az uszoda vezetőjénél az elmúlt hónapokban többen érdeklődtek, hogy mi lesz az éves bérletet 120.000 forintért megvásárolt bérletesekkel. Érdemleges válasz sajnos – valószínűleg központi döntés hiányában – nem érkezett.

Régóta tudott, hogy az úszásnak nemcsak stressz csökkentő hatása van, hanem a túlsúly, valamint egyes mozgásszervi és keringési betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A bérletesek a fenti célok elérése céljából (is) és annak tudatában vásárolták meg az éves bérletüket, hogy hétköznap 6.00-9.00 valamint 14.00-19.45 között nemcsak az uszodát, hanem az fedett úszómedencéket is rendszeresen használhatják!

 

Nyilvánvalóan a Kanizsa Uszoda Szolgáltató Kft-nek orvosolni kell a fenti problémát, mégpedig lehetőleg a jogorvoslati utat elkerülve.

 

A minimális javaslatuk a következő:

  • 2014. szeptember elsejétől kezdődően, az uszoda újbóli megnyitása napjáig eltelt napok számával meg kell hosszabbítani a felnőtt éves, illetve egyesületi éves és féléves bérletek érvényességi idejét! (Optimálisan legalább hat havi kárpótlást érdemelnének a kiesett időért az ilyen bérletesek.)
  • Az uszoda dolgozói napi szinten rögzítették azon éves bérletesek neveit, akik igénybe tudták venni a csökkentett színvonalú szolgáltatást. Az ő esetükben annyi nappal kell csökkenteni a fenti kedvezmény idejét, ahány nap azt igénybe vették.

Természetesen az ezen felül az estlegesen jelentkező egyéni kártérítések problémakörét ezen javaslat sem tudja feloldani, de a sportolók és úszni, szaunázni vágyó kanizsai és környékbeli polgárokat ebben az esetben sem érheti anyagi hátrány.

Nagykanizsa, 2014. november 18.

 

Horváth Jácint

önkormányzati képviselő

Demokratikus Koalíció

süti beállítások módosítása