Horváth Jácint

Írásbeli kérdés a 2015. február 26-i közgyűlésre 2/3.

Szerződéskötési folyamat gazdaságfejlesztési célok megvalósítása érdekében 2.

2015. február 24. - Horváth Jácint

Tisztelt Polgármester Úr!

Nagykanizsa MJV Közgyűlése 2014. január 29-i ülésére „Szerződéskötési folyamat gazdaságfejlesztési célok megvalósítása érdekében” tárgyban írt interpellációmra válaszában leírta, hogy az önkormányzat a beszerzési szabályzat kivételeit alkalmazta a beszerzés során.

Az alábbi 3 ok valamelyike állt fenn ezek alapján:

  • a beszerzés műszaki, technikai sajátosságai, művészeti szempontok vagy kizárólagos jogok védelme miatt, kizárólag egy meghatározott szervezet vagy személy képes teljesíteni, vagy
  • az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt azonnali intézkedés szükséges, vagy
  • a beszerzés értéke a nettó 1.000 ezer Ft-ot nem haladja meg.

 

  1. Kérdésem, hogy a fent felsorolt követelmények közül miért nem volt versenyeztetés, a fenti 3 indok közül konkrétan melyikre hivatkozva nem versenyeztette az önkormányzat a beszerzést. Kérem, csatolja válaszához a szakosztály vezetőjének írásbeli, indoklással ellátott javaslatát, mely alapján Ön döntött a versenyeztetés elhagyásáról
  2. Emellett másik kérdésem a szerződéssel kapcsolatban, hogy az önkormányzat jelen ügylet esetében ÁFA-visszaigénylőnek minősül-e, az ÁFÁ-t visszaigényli-e? (Az ezügyben tartott sajtótájékoztatómra a Fidesz Nagykanizsai Csoportja által közzétett sajtóközlemény azt sejteti, hogy itt az önkormányzatnak csak a nettó értéket kell számolnia.)
  3. Kérem, hogy a szerződés 1. havi teljesítése kapcsán keletkezett teljesítési igazolást és annak alátámasztó dokumentációját számomra másolatban megküldeni szíveskedjen.

 

Nagykanizsa, 2015. február 16.

Tisztelettel:

Horváth Jácint

önkormányzati képviselő

Demokratikus Koalíció

süti beállítások módosítása